Selectează o Pagină

Ciuf de pădure

Asio otus – Long-eared owl

Informații generale

Ciuful de pădure este una dintre cele mai comune specii de păsări de noapte din Europa, Asia și America de Nord. Preferă habitatele de pădure și silvostepă, cuibărind adesea la liziera pădurilor, cât mai aproape de șes, de unde își procură hrana.

Hrană:Rozătoare, reptile și amfibieni.

Masă corporală

220-435 gr

Lungimea corpului

35-40 cm

Anvergură aripi

90-100 cm

Nume științific

Asio otus

Știați că

Majoritatea perechilor își lasă puii parțial crescuți în așa numitele creșe în care 1-2 adulți îi îngrijesc pe toți.

Pentru a se feri de prădători, puii se scufundă pe când adulții își iau zborul.

Fotografii realizate cu Sony A9 + Sony 100-400mm G Master