Selectează o Pagină

Ciocănitoare de stejar

Leiopicus medius – Middle spotted woodpecker

Informații generale

Ciocănitoarea de stejar este larg răspândită în pădurile de foioase, în special cele de stejar şi carpen cu arbori ajunşi la maturitate.

Hrană: Insecte şi larvele acestora din scoarţa arborilor, însă vara consumă şi seminţe şi fructe.

Masă corporală

50-85 gr

Lungimea corpului

19,5-22 cm

Anvergură aripi

33-34 cm

Nume științific

Leiopicus medius

Știați că

Ciocănitoarea de stejar foloseste mai putin darabana comparativ cu alte specii, iar femelele nu bat deloc darabana.

Este cu 15% mai mică decât ciocănitoarea pestriţă mare şi cu 40% mai mare decât ciocănitoarea pestriţă mică.

Fotografii realizate cu Sony A9 + Sony 100-400mm G Master