Selectează o Pagină

Cioara de semănătură

Corvus frugilegus – Rook

Informații generale

Cioara de semănătură este o specie larg răspândită atât în Europa cât și în Asia, fiind în general sedentară, dar prezintă și efective migratoare.

Hrană: Cereale, fructe și semințe, dar pot captura și mamifere mici, șopârle sau ouă ale altor specii de păsări mai mici, iar în unele cazuri pot fi și necrofage hrănindu-se cu stârvurile animalelor ucise pe șosele sau vânate de alți prădători.

Masă corporală

337-531 gr

Lungimea corpului

47-49 cm

Anvergură aripi

81-94 cm

Nume științific

Corvus frugilegus

Știați că

Perechile sunt monogame, grupându-se în sezonul de reproducere în colonii ce pot număra de la 300 la 500 de perechi, în funcție de suprafața terenurilor agricole din jurul copacilor ocupați.

Cuibul este alcătuit din crenguțe și resturi menajere, fiind întărit cu excremente.

Fotografii realizate cu Sony A9 + Sony 100-400mm G Master