Selectează o Pagină

Buhai de baltă

Botaurus stellaris – Eurasian bittern

Informații generale

Buhaiul de baltă, cunoscut şi sub numele de bou de baltă (cu referire la strigătul specific păsării), este o specie caracteristică zonelor umede.

Hrană: peşti, insecte acvatice, broaşte, lipitori şi chiar şoareci.

Masă corporală

1350 g

Lungimea corpului

69-81 cm

Anvergură aripi

100-130 cm

Nume științific

Botaurus stellaris

Știați că

Sunetul pe care îl scoate se aseamănă mult cu cel al instrumentului muzical denumit buhai, folosit în mod tradiţional cu ocazia sărbătorilor de iarnă, de unde a fost împrumutat şi numele păsării.

De obicei, exemplarele stau ascunse în stuf, iar atunci când sunt surprinse adoptă o poziţie de camuflaj, cu gâtul şi ciocul întinse în sus (dungile verticale de pe corp imită surprinzător de bine tulpinile stufărişului, cu care se confundă), poziţie caracteristică numai acestei specii.

Fotografii realizate cu Sony A9 + Sony 100-400mm G Master