Selectează o Pagină

Botgros

Coccothraustes coccothraustes – Hawfinch

Informații generale

Botgrosul este o specie larg răspândită pe tot cuprinsul Europei, precum și în centrul, estul și sudul Asiei.

Hrană: Sâmburi și semințe.

Masă corporală

46-70 gr

Lungimea corpului

18 cm

Anvergură aripi

29-33 cm

Nume științific

Coccothraustes coccothraustes

Știați că

Botgroșii au un dans nupțial foarte elaborat: masculul și femela stau față în față și se întind pentru a-și atinge ciocurile. Apoi el se înfățișează femelei umflat în pene făcând plecăciuni.

De obicei perechile persistă rămân împreună de la un an la altul.

Fotografii realizate cu Sony A9 + Sony 100-400mm G Master