Selectează o Pagină

Aușelul cu cap galben

Regulus regulus – Goldcrest

Informații generale

Aușelul cu cap galben cuibarește în păduri de conifere și foioase, în special în zonele unde găsește pini, dar în timpul iernii ajunge și în parcuri și grădini.

Hrană: Insecte mici, păianjeni și iarna, chiar cu semințe.

Masă corporală

4.5-7 gr

Lungimea corpului

9-10 cm

Anvergură aripi

16-18 cm

Nume științific

Regulus regulus

Știați că

Este cea mai mică specie de pasăre de la noi din țară, dar și din Europa.

Femela cloceste intre 7 si 12 oua cu marimea de 14x10 mm

Fotografii realizate cu Sony A9 + Sony 100-400mm G Master